Praktische info

Kennismaking
Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, dan ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt 40 minuten. We wisselen verwachtingen uit, ik beantwoord je vragen en we maken afspraken over eventuele vervolgsessies. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Sessie
Een sessie bestaat uit een filosofisch gesprek van 40 minuten. Jij bepaalt het onderwerp en licht dit toe: je vertelt kort over de kwestie die de aanleiding vormt tot het gesprek. Nadat je de kwestie hebt toegelicht door hierover te vertellen, help ik je het begrip te kiezen dat we samen gaan onderzoeken: een woord waar een ‘hittepunt’ in zit. Dit begrip gaan we vervolgens stevig bevragen, tot je aanlandt bij een punt waarop je ‘het niet meer weet’. Dat is het punt waarop jouw verborgen vraag tevoorschijn komt. Mocht je graag meerdere sessies afspreken, dan is het aan te raden om daar een week of 2 à 3 tussen te laten passeren, zodat je vraag rustig kan ‘werken’.

Locatie
De sessies vinden plaats op een locatie die we in gezamenlijk overleg bepalen. Mocht je zelf een voorkeur hebben voor een specifieke plek of een sessie bij je thuis, geef dit dan gerust aan. De Stek in Eindhoven (vlakbij de Hovenring bij Veldhoven) is een prettige locatie waar ik regelmatig gesprekken voer. Ook telefonische of online-sessies – bijvoorbeeld via Zoom – behoren tot de mogelijkheden. Mocht je liever uitsluitend via het geschreven woord communiceren, dan is een chatsessie zonder video of audio en zelfs een briefwisseling een optie.

Kosten
Ik zou iedereen willen aanmoedigen te leren filosoferen, maar niet iedereen heeft dezelfde portemonnee. Daarom zijn de tarieven voor privépersonen inkomensafhankelijk. Zit je in een lastige financiële positie maar wil je toch heel graag leren filosoferen? Geef dat dan aan in het kennismakingsgesprek, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Bruto maandinkomenTarief* per sessie €
Minder dan 200055
2000-350075
3500-500095
5000-7500125
Meer dan 7500150
*Online, telefonische of chatsessie of briefwisseling: 10% korting

Filosofische praktijk Rossieau is vrijgesteld van BTW
Inschrijfnummer KvK 83516239

Organisaties
Filosofische gesprekken passen goed in het kader van professionele ontwikkeling. Wilt u als management of medewerker graag kritischer leren denken, scherpzinniger leren luisteren en beter toegerust een dialoog op gang leren brengen? Is in de organisatie behoefte aan een onpartijdige en geduldige ‘critical’ of juist ‘compassionate’ friend’? Vraagt u gerust om een offerte op maat via rossieau@verborgenvraag.nl.