Over Margot

Ik ben Margot Rossieau, een praktisch filosoof met een koel hoofd en een warm hart. Ik haalde mijn titel ‘Filosofisch Practicus’ aan de Internationale School Voor Wijsbegeerte in Leusden. Het is de meest boeiende opleiding die ik tot dusver heb mogen voltooien. Ik ben lid van de Vereniging voor Filosofische Praktijk en voer als praktisch filosoof een praktijk waarin de Gildemethode van Van der Gaag wordt toegepast. De ongeveer 80 filosofische gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd, zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik filosofeer en leer met genoegen met mijn bezoekers mee en word daar ook zelf nog immer wijzer van.

Margot Rossieau

Daarnaast ben ik met veel plezier hogeschooldocent ‘soft skills’ en geef ik organisatiekundige vakken aan de Fontys Hogeschool Economie en Communicatie. Mijn oorspronkelijke opleidingsachtergrond is HRM, later aangevuld met een Master in Coaching (tegenwoordig genaamd ‘Management, Cultuur en verandering’). In dit kader heb ik als HRM-adviseur voor het MKB gewerkt op een accountantskantoor en heb ik aan de zijde van een arbeids- en organisatiepsycholoog persoonlijkheids- en competentieassessments afgenomen in een organisatieadviesbureau. In 2006 maakte ik de overstap naar het onderwijs als docent en dat bleek een gouden zet: daar voel ik mij nog steeds als een vis in het water.

Wat mij kenmerkt? Bovenal een vrolijke nieuwsgierigheid naar de wereld, een liefdevolle, open grondhouding naar mensen en al hun verlangens en onderlinge verschillen, en een dagelijkse behoefte aan rust en reflectie. Ik ben moeder van drie studerende twintigers die ik innig liefheb, en die er ieder op eigen wijze voor zorgen dat ik mij kan blijven verwonderen over wat ‘een goed leven’ is en wat dat leven betekenis geeft.

Meer weten? Vraag het me gerust in het (gratis) kennismakingsgesprek.